Rådgivning, opmåling og tilbudsgivning

Ring straks på 87 300 303 og vi besvarer dine solcelle spørgsmål. Du kan også sende os en Email på mail@risskovteknik.dk. Vi kommer gerne forbi og laver et tilbud på et anlæg, som passer til jeres behov. Vi testes ugentligt for Covid-19, og teger alle forholdsregler, og vi beder også venligst jer om at tage hensyn til os.

 

Kan jeg få solcelleanlæg

Hvis du ejer et hus, sommerhus eller en lejlighed, kan du få et net tilsluttet solcelleanlæg. Også erhverv, offentlige instanser og sport foreninger kan få et solcelle anlæg.

 

Hvor stort skal det være

Det skal tilpasses så hele jeres el forbrug er dækket ind, en gennemsnits familie bruger cirka 5.000kWh årligt. 6kW grænsen er ikke længere gældende. En tommelfinger regl er, at det bedste egetforbrug fås ved at producere ca 50% af sit el forbrug med solceller uden batteri, og hvis der er batteri, bør anlægget kunne producere op imod 70% af årsforbuget.

Da solceller taber ca. 0,5% ydelse årligt, kan der tages forbehold for dette ved at overdimensionere og installere flere kWp.

 

Hvor lang tid tager det

Når anlægget tilmeldes til Netselskabet går der 2-4 uger før det er registreret, og erfterfølgende kommer de automatisk og skifter el måleren, hvis det er nødvendigt. Anlægget må ikke idriftsættes før det er registreret.

 

Hvad er KWh

En Kilo-Watt-hour er 1000 watt i en time. Jeres årlige strømforbrug er oplyst i jeres årlige el-opgørelse fra jeres el leverandør, og se detaljeret forbrug på www.eloverblik.dk.

 

Hvad er KWp

Kilo-Watt-peak er hvad solcellerne kan producere under optimale solindstrålings forhold, og dette opnås kun på et laboratorium under kunstige forhold. Det er anlæggets maksimale effekt. Det er mål ved en bestråling af 1000W/m² ved en temperatur på 25° og en vind koefficient på 1.5.

at i Danmark er maksimal bestrålingen beregnet til ca. 900W/m².

 

Kan det betale sig

Med en elpris på omkring 2.00kr pr KWh, som er stigende med 3-5% årligt, er dette yderst rentabelt. Du bliver 100% uafhængig, og imens elpriserne stiger, sparer du mere og mere.

 

Hvilken type solcelle anlæg, Syd eller Øst/Vest vendt 

Det er vigtigt at få det rigtige anlæg

Et Sydvendt orienteret solcelleanlæg, har den største del af produktionen midt på dagen, hvor man typisk ikke er hjemme. Det er til gengæld godt til erhverv og hybrid anlæg.

Et Øst / Vest vendt solcelle anlæg, producerer mindre el, men du kan bruge det, imens det laves. Om morgenen når solen stør op, er produktionen straks stor, og om eftermiddagen når du kommer hjem, er solen i Vest, og laver el til sidste solstråle. Denne model er bedst til private. Husk altid at få en professionel beregning.

 

Nyt hus og energirammer

Når du får et nyt hus, skal det bygges efter BR2018, og der skal ofte tilføjes ekstra energi for at få en byggetilladelse. Dette kan ske via et solcelle anlæg. Det er normalvis fra 1 kWh og opefter.

 

Tilbagebetalings tid

Hvis du køber et GDS 6,4KWp anlæg, til ca 45.000kr, så er det ren profit efter ca. 7 år, du skal heller ikke betale el afgifter. Hos nogle energiselskaber skal der betales abonnement. Hør dit eget energiselskab, om netop din sag, inden du starter

 

Overproduktion af el

Hvis i producerer mere end jeres forbrug pr time, gr 2, så kan det sælges til ca 25-30 øre hos f.eks Nettopower.dk.

 

Udskiftning af elmåler/Summations måler

Hvis i ikke har en ny elmåler som kan bruges til solceller, sørger vi for at den bliver skiftet når vi monterer anlægget. Dette koster ikke noget, og vi kontakter jeres energiforsynings selskab.

Der kan med fordel skiftes til en Summations måler. (det er ikke inkluderet, kontakt evt selv jeres netselskab omkring dette) Læs mere her: Summations måler

 

Placering af vekselretter/inverter/batteri

Vekselretteren har sit bedste arbejdsområde ved samme temperatur som vi befinder os i, derfor er det ikke tilrådeligt at placere denne på loftet, da der bliver for varmt, og det medfører at den yder dårligere og levetiden bliver forkortet. Den kan godt placeres udvendigt under et udhæng eller et halvtag, hvis den har rette tæthedsklasse. Hvis den er placeret i et andet rum end gruppetavlen, skal der placeres en sikkerheds adskiller ved siden af den.

Et lithium batteri placeres bedst ved ca 20 grader, men nogle kan placeres helt ned til -10 grader

 

Byggetilladelse

Det er normalt ikke nødvendigt at søge om byggetilladelse hvis du vil have et solcelle anlæg på taget, medmindre det er erhverv. Der skal dog nogle gange ansøges, hvis det integreres i en tagløsning, eller det skal være fritstående, enten på en Tracker eller hvis det er til jordmontage.

Du bør dog altid se lokalplanen, om der er restriktioner.

 

Vedligeholdelse

Hvis der er mere end 10° hældning på solpanelerne, er de i princippet vedligeholdelsesfrie. Det er dog under alle omstændigheder en god ide, at rengøre dem, to gange årligt for snavs og patikler.

 

Sne

Når der ligger sne på anlægget om vinteren, skal man være opmærksom på at når solen kommer frem, og solcellerne begynder og producere el, så bliver de varme, og sneen smelter. Derefter glider hele dynen af, og falder ned på jorden derunder!

– Whhhooooosshhhh, så parker ikke bilen dér.

 займы онлайн на карту получить займ онлайн быстрый займ на карту онлайн микрозайм быстрый займ взять займ