Rådgivning, opmåling og tilbudsgivning

Ring straks på 87 300 303 og vi besvarer dine solcelle spørgsmål. Du kan også sende os en Email på mail@risskovteknik.dk. Vi kommer altid gerne forbi og laver et tilbud på et anlæg, som passer til jeres behov.

 

Kan jeg få solcelleanlæg

Hvis du ejer et hus, sommerhus eller en lejlighed, kan du få et net tilsluttet solcelleanlæg. Også erhverv, offentlige instanser og sport foreninger kan få et Solcelle anlæg.

 

Hvor stort skal det være

Det skal tilpasses så hele jeres el forbrug er dækket ind, en gennemsnits familie bruger cirka 5000KWh årligt. I Danmark må man maximalt installere et anlæg på 6KW, for at tilmelde sig Nettomålsordningen. Det kan dog godt være større, og lave mere strøm, men det skal altid begrænses til 6KW

Da solceller taber ca. 0,5% ydelse årligt, kan der tages forbehold for dette ved at overdimensionere og installere flere KWp.

 

Hvor lang tid tager det

Når anlægget tilmeldes til Energinet går der 4-6 uger før der kommer et brev fra dem som skal returneres til nettomålerordningen. På dette tidspunkt skulle dit elselskab gerne have skiftet/opdateret måleren så den strøm der øjeblikkeligt ikke bruges, bliver registreret så i kan bruge det senere.

Indtil dette er sket, leverer i gratis til forsyningsnettet.

 

Hvad er KWh

En Kilo-Watt-hour er 1000 watt i en time. Jeres årlige strømforbrug er oplyst i jeres årlige el-opgørelse fra jeres el leverandør.

 

Hvad er KWp

Kilo-Watt-peak er hvad solcellerne kan producere under optimale solindstrålings forhold, og dette opnås kun på et laboratorium under kunstige forhold. Det er anlæggets maksimale effekt. Det er mål ved en bestråling af 1000W/m² ved en temperatur på 25° og en vind koefficient på 1.5

at i Danmark er maksimal bestrålingen beregnet til ca. 900W/m². Læs mere HER

 

Kan det betale sig

Med en elpris på omkring 2kr pr KWh, som er stigende med 6-7% årligt, er dette yderst rentabelt. Du bliver 100% uafhængig, og imens elpriserne stiger, sparer du mere og mere.

 

Hvilken type solcelle anlæg, Syd eller Øst/Vest vendt 

Det er vigtigt at få det rigtige anlæg, hvis du skal have timeafregning.

Et Sydvendt orienteret solcelleanlæg, har den største del af produktionen midt på dagen, hvor man typisk ikke er hjemme. Det er til gengæld godt til erhverv.

Et Øst / Vest vendt solcelle anlæg, producerer mindre el, men du kan bruge det, imens det laves. Om morgenen når solen stør op, er produktionen straks stor, og om eftermiddagen når du kommer hjem, er solen i Vest, og laver el til sidste solstråle. Denne model er bedst til private. Husk altid at få en professionel beregning.

 

Nyt hus og energirammer

Når du får et nyt hus, skal det bygges efter BR2015, og der skal ofte tilføjes ekstra energi for at få en byggetilladelse. Dette kan ske via et solcelle anlæg. Det er normalvis fra 1 kWh og opefter.

 

Tilbagebetalings tid

Hvis du køber et 6KWp anlæg, til 50.000kr, så er det ren profit efter ca. 7 år, du skal heller ikke betale el afgifter. Hos nogle energiselskaber skal der betales abonnoment og leje af elmåler. Hør dit eget energiselskab, om netop din sag.

 

Overproduktion af el

Hvis i producerer mere end jeres forbrug pr time, kan i afsætte det overskydende. Det bliver afregnet med 1,02 øre de første 10 år hvis du er i nettomålerordningen og derefter med 0,60 øre de næste 10 år.

 

Udskiftning af elmåler

Hvis i ikke har en ny elmåler, sørger vi for at den bliver skiftet når vi monterer anlægget. Dette koster ikke noget, og vi kontakter jeres energiforsynings selskab.

 

Placering af vekselretter/inverter

Vekselretteren har sit bedste arbejdsområde ved samme temperatur som vi befinder os i, derfor er det ikke tilrådeligt at placere denne på loftet, da der bliver for varmt, og det medfører at den yder dårligere og levetiden bliver forkortet. Den kan godt placeres udvendigt under et udhæng eller et halvtag, hvis den har rette tætheds klasse. Hvis den er placeret i et andet rum end gruppetavlen, skal der placeres en sikkerheds adskiller ved siden af den.

 

Byggetilladelse

Det er normalt ikke nødvendigt at søge om byggetilladelse hvis du vil have et solcelle anlæg på taget, medmindre det er erhverv. Der skal dog ansøges, hvis det integreres i en tagløsning, eller det skal være fritstående, enten på en Tracker eller hvis det er til jordmontage.

Du bør dog altid se lokalplanen, om der er restriktioner.

 

Tilskud fra energi selskaber

Nogle energi selskaber tilbyder et såkaldt “Energitilskud” og i solcelle anlæggets levetid lægger de beslag på jeres CO2 kvote. Når de har gjordt det, skal man være opmærksom på at de har rettigheden til at bruge jeres CO2 kvote, og dermed forurener de alt det som i ellers ville have sparet miljøet for.

– Vi tilråder at i beholder retten til jeres CO2, og dermed giver et lille bidrag til en bedre fremtid.

 

Vedligeholdelse

Hvis der er mere end 10° hældning på solpanelerne, er de i princippet vedligeholdelsesfrie. Det er dog under alle omstændigheder en god ide, at vaske dem af, to gange årligt for snavs og patikler.

 

Sne

Når der ligger sne på anlægget om vinteren, skal man være opmærksom på at når solen kommer frem, og solcellerne begynder og producere el, så bliver de varme, og sneen smelter. Derefter glider hele dynen af, og falder ned på jorden derunder!

– Whhhooooosshhhh, så parker ikke bilen dér.

 займы онлайн на карту получить займ онлайн быстрый займ на карту онлайн микрозайм быстрый займ взять займ