Hybrid Solcelle anlæg

Med et hybrid solcelleanlæg fra Risskov teknik og solar, sikrer du dig det højeste selv-forbrug af din egen energiproduktion. Energien bliver lavet om dagen imens du typisk ikke er hjemme, bliver gemt på en Powerbank (batteripakke) og kan så bruges om aftenen når du er hjemme og solen ikke skinner mere.

Nettomålerordningen og hybrid solcelleanlæg

På en god sommerdag, afhængig af egetforbruget, produceres der mere sol end der kan lagres på batteriet, og så det kan gå direkte til at dække husets el forbrug, og hvis der stadig produceres mere end der kan bruges, så bliver det solgt/sendt tilbage på el nettet.
Man er uafhængig af støtte, med et hybrid solcelleanlæg og man kan vælge at benytte håndværker fradraget til montagen.
Vores hybrid solcelle inverter er naturligvis på positivlisten fra Dansk Energi, hvilket er et lovkrav for nettilslutning

Lithium LiFePO4

Et Lithium LiFePO4 batteri er et genopladeligt batteri som udmærker sig med mange Cycles ved en høj afladning (DOD). Det har længest levetid hvis det er installeret ved stue temperatur, og tåler ikke høj varme, da de vil have kortere levetid. De tåler ikke frost, og kan tåle fra 0 – 40 grader, men den optimale drifts temperatur er 20 grader.

Hvis batteriet er korrekt dimensioneret, vil det blive fuldt af og opladet omkring 200 gange om året, da det ikke altid vil nå en fuld opladning i vinter halvåret.

SonnenBatterie – Hybrid inverter

Sonnen GmbH er verdens ledende producent af komplette Hybrid anlæg og har mere end 35.000 anlæg kørende over hele verden. De holder med 100 % afladning (DOD) til 10.000 Cycles eller 10 år. Læs mere her: Sonnengroup

Der er som standard hele 10 års fuld garanti fra SonnenBatterie, på både inverteren der er indbygget og batteriet.

 

Sonnen hybridSonnenBatterie til boliger og industrielle batteri anlæg, bruger kun lithium-iron-phosphate (LiFePO4) batteriteknologi, der er et af de mest pålidelige, sikre og langvarige lithium batteri teknologier, der for tiden er tilgængelige. Den type batteri har ingen Kobolt, hvilket gør det til det til det mindst giftige. LiFePO4 er en af ​​de mest populære teknologier til stationære lagringssystemer, på grund af sin unikke høj kemiske stabilitet og resulterer i en ekstremt høj pålidelighed. De kan udvides til enhver tid inden for 10 år, hvilket SonnenBatterie garanterer.
Der er indbygget et BMS system, og inverteren er 3 faset og overvåges via smart phone.

Batteri datablad: SonnenBatterie_Hybrid 8.1 

Størrelser på SonnenBatterie HYBRID 8.1 Lithium Højspændings batteri
Dette kan opgraderes og flere batterier kan sammensættes for at opnå den ønskede lagrings kapacitet. De fås i følgende størrelser: 5kW, 7,5kW, 10kW,12,5kW og 15kW.

AC batteri, SonnenBatterie Eco

Sonnen ECO er et AC koblet batteri der kan tilkobles på ethvert eksisterende solcelleanlæg, og som kender dit el forbrug direkte via en lille energimåler. Når du producerer mere solenergi end der bruges, lades strømmen direkte i Sonnen ECO batteriet. Når dit hus så ikke længere bruger solenergi, registrerer energimåleren det, og sender det lagrede strøm ind i huset. Det kan overvåge dit forbrug og produktion via Sonnen App

Batteri datablad: SonnenBatterie_Eco 

 SonnenBatteri Pro 2.0

Dette er et batteri der er designet med henblik på det store el forbrug, på kontorer, erhverv, restauranter og hoteller. Det kan fås fra batteri størrelse 24kW og sammensættes op til 240kW.

Sonnen Pro datablad: SonnenBatterie Pro 2.0

BYD – (Build Your Dreams)

BYD er verdens største producent af Lithium batterier og har fremstillet disse siden 1995. De holder med 100 % afladning (DOD) til 6.000 Cycles

Der er som standard hele 10 års fuld garanti fra BYD

 

BYD lithium batteriBatterierne fra BYD er af typen LiFePO4 (Lithium Iron Phosphate) og de kan udvides til enhver tid i moduler og er et lukket batteri. Denne batteritype fremstår naturlig, og har ingen giftige metaller og lignende i sig. Dette gør det velegnet til placering i beboelse.
Der er indbygget et BMS system i blokken, og den kan overvåges netværk. BYD´s batterier som er bygget ind i B-Box modellen, bruges i mange eldrevne biler og busser

Batteri datablad: BYD H-Box 

Størrelser på BYD Lithium Højspændings batteri – H-Box
Dette kan opgraderes og flere batterier kan sammensættes i moduler for at opnå den ønskede lagrings kapacitet. De fås i følgende størrelser: 6,4kW, 7,7kW, 9,0kW,10,2kW og 11,5kW. Disse størrelser kan sammenbygges i op til maks 57,5kW

 

Growatt batteri

Growatt her deres eget batteri, som er designet til deres egen inverter serie. Dette batteri har med 90 % afladning (DOD) hele 6.000 Cycles levetid.

Der er som standard hele 10 års garanti fra Growatt

Growatt GBLI6531 Lithium batteriGrowatt bruger lithium-iron-phosphate (LiFePO4) batteriteknologi, der er et af de mest pålidelige, sikre og langvarige lithium batteri teknologier, der er tilgængelige. Den type batteri har ingen Kobolt, hvilket gør det til det til det mindst giftige. LiFePO4/LPF er en af ​​de mest populære teknologier til stationære lagringssystemer, på grund af sin unikke høj kemiske stabilitet og resulterer i en ekstremt høj pålidelighed
Der er indbygget et BMS system i batterier, som effektivt og sikkert styrer ladningen og sikkerheden
Batteriet kan igennem WiFi, detaljeret overvåges på smartphone, tablet og pc´er

Batteri datablad: Growatt batteri 

Størrelser på Growatt Lithium batteri – GBLI6531 

Dette kan opgraderes og i alt 2 batterier kan sammensættes. Det er på hele 6.5kW, og hvis der sammensættes 2 stk er det i alt 13kW

 

SOLAX – Triple power

Solax er Hybrid pioner på dette område og har fremstillet Hybrid invertere siden 2004. De har med 100 % afladning (DOD) hele 6.000 Cycles levetid

Der er som standard hele 10 års ydelses garanti fra Solax

 

Solax triple powerBatterierne fra Solax er af typen LiFePO4 (Lithium Iron Phosphate). De kan udvides til enhver tid i moduler, og er et lukket batteri. Denne batteritype fremstår naturlig, og har ingen giftige metaller og lignende i sig. Dette gør det velegnet til placering i beboelse.Der er indbygget et BMS system i blokken.

Batteri datablad: Triple power batteri 

Størrelser på Solax Lithium Højspændings batteri

Dette kan opgraderes og flere batterier kan sammensættes i moduler for at opnå den ønskede lagrings kapacitet. De fås i følgende størrelser med 4,5kWh batteriet: 4,5 kWh, 9 kWh, 13,5 kWh,18 kWh og med 6,3 kWh batteriet: 6,3 kWh, 12,6 kWh, 18,9 kWh og 25,2 kWh.

LG Chem

LG Chem er en af verdens førende leverandører af Lithium batterier, og har en uovertruffen serie til solcelleanlæg. De holder med 80 % afladning (DOD) til 6.000 Cycles

Der er som standard hele 10 års fuld garanti fra LG Chem

 

lg-chem-resuLG Chem RESU batteri serie, vejer og fylder kun 25 % af et tilsvarende AGM/GEL batterilager, og er et lukket batteri, der med sine høje sikkerheds foranstaltninger er velegnet til indendørs opbevaring. Der er indbygget et BMS system, som er af samme model som der benyttes i mange elektriske biler, bla. Volvo, Opel, Renault og Ford. LG Chem RESU batterier fås i 3 størrelser som vi forhandler: 3,3kW, 6,5kW og 10kW.

Batteri datablad: LG Chem RESU 

Størrelser på LG Chem Lithium batteri
Dette kan opgraderes og flere batterier kan sammensættes

Fra RESU 3,3kW til 6,5kW eller RESU 6,5kW til 10kW er opgraderings prisen kun 10.900kr

Med et RESU Plus modul kan alle batterier sammensættes på kryds og tværs af modellerne, og dermed kan du opnå præcis det som der er behov for

AGM Batterlager

9,6kw opbevaring til powerbankDette består som standard af 8 stk. Deep Cycle AGM 100Ah 12V batterier, som placeres i et flot lukket, ventileret kabinet, og er i alt på 9,6kw. Kabinettet måler (LxBxH) 780 x 450 x 600 mm.
AGM betyder ”Absorbent Glass Mat” og er et vedligeholdelsesfrit tørbatteri, som kan placeres inde eller ude, og afgiver ingen dampe. Vores type kan aflades, DOD, op til 1.200 gange til 50%, hvilket gør dem til det økonomiske bedste solcelle batteri på markedet Det har markant bedre økonomi end det normale GEL batteri, som bruges i solcelleanlæg .
Batteri datablad: 6FM100LP-X

Forventet levetid på vores specielle AGM Powerbank er helt op til 6 år.
Når batterilageret har afladet til max 50% med 1200 cycles, kan de aflades til 100% 250 gange. Derefter kan de stadig lagre 60 % af kapaciteten.

Opgradering af Batterilager
Denne kan opgraderes til hvilken størrelse som er nødvendig for at dække års forbruget, og er med vores flotte kabinet, kabler og alt dertil hører.

14,4kW Batterilager, anbefales til opgradering til vores 4-8kw Hybrid solcelleanlæg, koster 10.200kr

19,2kW Batterilager anbefales til opgradering til vores 6-10kw Hybrid solcelleanlæg,  koster 17.000kr

AGM beregning
Disse beregninger er lavet i sammenarbejde med Visions ingeniører, der supporterer os.
1 stk Vision batteri: 100Ah x 12V = 1200 watt timer eller 1,2 kWh.
8 stk batterier giver (8×1,2 kWh) = 9,6 kWh pr. dag = 3.500 kWh pr. år.
Dette er den maksimale strøm som kan opbevares på batteripakken, og passer på størrelsen af solcelleanlægget op til ca. 4,5kw, afhængigt af jeres forbrugs mønster, som vi sammen analysere, for at vælge den korrekte størrelse.

Vi regner med at ca halvdelen af året er sommerdage, 200 dage ved 50% afladning vil Powerbanken i det tilfælde holde 5-6 år. Derefter vil det kunne aflades 100% 250 gange og dette giver yderligere 1 års levetid. På dette tidspunkt er der så 60% kapacitet tilbage, som til sidst kan anvendes. Dette kan give op til et ekstra år.

Energimeter og tilbehør

Inverteren arbejder ikke sammen med husets elmåler, da er ikke tilladt at tilkoble sig på elværkets måler. Derfor sætter vi selv en lille måler ind, kaldet Energimeter. Energimeteret måler imellem alle faserne og forbruge ind i huset.

1 faset hybrid inverter

Når der er forbrug på de to faser som inverteren ikke sidder på, så vil strømmen fra batterierne i samme øjeblik blive sendt ud på el nettet. Det er den eneste måde det lovligt kan laves på, da man ikke må sælge strøm fra batterier til det offentlige el net.

Strømmen fra inverteren bliver automatisk opgjort og fordelt imellem alle faserne hvis man er tilmeldt nettomålerordningens gruppe 2, som er timeafregning. Alt det styrer softwaren i husets el måler og energiselskabet automatisk.

NB! Nogle netselskaber sammenlægger det øjeblikkelige forbrug på alle faserne, og afregner ud fra dette, så kan man bruge gruppe 4, andre gør ikke, og så kan man bruge gruppe 2. Kontakt selv netselskabet for at høre priser på abonnementer og hvad der passer bedst for jer.

3 faset hybrid inverter

Når der bruges en inverter med 3 faser, sendes strømmen ud på alle 3 faser. Dermed kan man dække hele husets el installation hvis man er tilmeldt gruppe 5.

Når forbruget i huset måles om f.eks natten, sender inverteren batteristrømmen ud, svarende til forbruget, på den rigtige fase, og dermed går det i nul.

 

Funktions beskrivelse

Hvis du skal bruge en anden størrelse hybrid anlæg, ring og hør de forskellige muligheder på 2043 6996 eller udfyld vores KONTAKT skema

Vi leverer også store løsninger med op til 38,4kw batterilager med AGM, til en enkelt 3 faset Hybrid inverter.

BatteribankOLYMPUS DIGITAL CAMERAhybrid

 

Placering af batterilager og inverter

Inverteren kan placeres imellem temperature på 0 – 40 grader C. Levetiden forringes hvis der er 30 grader C eller derover, da power-elektronik bliver slidt mere I høje temperature. Placering på loftet er ikke optimalt, da der risikerer at komme temperaturer som er højere end 40 grader C på en varm sommerdag, og typisk er der ikke meget luft cirkulation disse dage, og dermed meget varmt. Den skal placeres tørt, og beskyttet imod evt. slagregn hvis den placeres ude.

På en god sommerdag vil blæsere køre for at afkøle inverteren. Ved lav ydelse, er køling ikke nødvendigt, og derfor kører blæserne ikke.

Batterierne arbejder og holder bedst imellem 20 og 30 grader. Hvis de placeres koldere, så er de ikke så hurtige til at blive ladet op, og hvis de placeres varmere, så bliver levetiden forkortet. De skal placeres tørt, inde eller ude, hus, garage, kælder o.l.

Databladets værdier er målt ved 25 grader C.

 займы онлайн на карту получить займ онлайн быстрый займ на карту онлайн микрозайм быстрый займ взять займ